Like ons!
Ondertussen in Le Castellet | Regen valt net ná kwalificatie

Formule 1

Ondertussen in Le Castellet | Regen valt net ná kwalificatie

Tussen al het belangrijke nieuws en vanwege de nieuwe 'vrijheden' die de Formule 1-teams sinds het vertrek van Bernie Ecclestone hebben inzake posts op social media kun je in aanloop naar of tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingen missen. Geen nood, F1Maximaal.nl houd je in de nieuwe rubriek 'Ondertussen in ....' op de hoogte van de zin en onzin uit de paddock en rondom het circuit.

Ricciardo lacht om Mercedes en Ferrari

Donderdag kwam in het nieuws dat Ferrari waarschijnlijk voor Charles Leclerc gaat kiezen in 2019 en geen Daniel Ricciardo. Dit omdat ze graag Sebastian Vettel als eerste coureur willen houden. Ricciardo kan er wel om lachen. 'Ze willen geen conflict.'

Vettel op de motor

Sebastian Vettel is op een dikke tweewieler gearriveerd bij het circuit van Paul Ricard. Misschien dezelfde motor als waar Lewis Hamilton stiekem zijn rondjes heeft gereden?

Paul Ricard tandpasta circuit

Het circuit van Paul Ricard wordt gekenmerkt door uitloopstroken die in opvallende blauwe en rode strepen zijn uitgevoerd. Het deed twitter-account @Planet_F1 denken aan een bepaald merk tandenpasta

Mysterieus circuit Paul Ricard

Een Ferrari-rijder heeft in de eerste vrije training bijna de verkeerde chicane genomen op het circuit. Kennelijk is de baan nog niet helemaal duidelijk voor iedereen. Waarschijnlijk moet de FIA nog wat werk verrichten.

Identieke spins in bocht zes

Rob van Gameren heeft de spins van bocht zes naast elkaar gelegd. Wat blijkt, de coureurs zijn er op de tricky plek op precies dezelfde manier af gegaan. Echter, mochten ze last hebben gehad van de wind, die is zaterdag en zondag minder, dan hebben ze er minder last van.

Olav Mol dit keer ruim op tijd op het circuit

Rond het circuit Paul Ricard ontstaan er kilometers lange files op de weg die voor veel problemen zorgen voor fans die naar het circuit willen. Ook commentator Olav Mol ondervond dat vrijdag en ging daarom zaterdag vroeg in de ochtend naar zijn werkplek.

De zon laat zich zien

In aanloop naar de kwalificatie waar regen, donder en bliksem voorspeld wordt, laat de zon zich zien. Een tweet van Haas laat een overwegend blauwe lucht zien. We zijn benieuwd naar het weer als we daadwerkelijk gaan kwalificeren.

De neerslag valt net te laat

Inmiddels regent het behoorlijk door op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk. De neerslag valt dus net te laat voor Max Verstappen.


0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven