Like ons!
Verstappen reed vrijdag met oude krachtbron: 'Nieuwe motor komt er morgen in'

Formule 1

Verstappen reed vrijdag met oude krachtbron: 'Nieuwe motor komt er morgen in'

Max Verstappen meldde zich na de twee vrije trainingen bij Olav Mol voor een interview bij Ziggo Sport. De Nederlander van Red Bull-coureur vertelt over het feit dat hij vrijdag minder kilometers reed dan teamgenoot Daniel Ricciardo en over de oudere motor die nog in RB14 lag tijdens de eerste sessies van het weekend.

‘Het was een beetje jammer dat ik de eerste training meteen een probleem met mijn velg had', begint Verstappen. 'Die was aan de binnenkant wat afgebroken, dus ik mocht die band niet meer gebruiken uit veiligheid. Ik moest daardoor veertig minuten binnen staan en dat is natuurlijk niet fijn als je de baan niet echt kent. De tweede training hebben we veel aan de auto veranderd, maar je bent zeker in die eerste fase nog constant aan het leren.’

De Limburger reed negen rondjes minder dan Ricciardo in VT2: ‘Er was geen probleem, maar het kwam gewoon zo uit. Ik wilde wat dingen veranderen aan de auto en dat duurde wat langer. Ik moest nog even naar de wc voor de longruns. Dan ben ik weer twee kilo lichter', grapt Verstappen. 'We moeten nog wel wat verbeteren. Bij mij zat er nog een oudere motor in, de nieuwe komt er morgen in te liggen. Daar zit ook nog wel wat tijdwinst in. Over het algemeen zijn de rechte stukken hier wel te lang. Uiteindelijk zou een top-vijf kwalificatie wel oké zijn.’ (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven