Like ons!
Mercedes: 'Gaan onderzoeken waarom we veel trager starten dan Ferrari'

Formule 1

Mercedes: 'Gaan onderzoeken waarom we veel trager starten dan Ferrari'

Mercedes heeft op het eigen YouTube-account de Grand Prix van Groot-Brittannië geanalyseerd. Het team dat vorig seizoen wereldkampioen werd bij zowel de coureurs als de constructeurs zegt dat komende week de focus zal liggen op het verbeteren van de starts.

Ferrari is de laatste Grands Prix steeds sneller weg dan Mercedes en dat steekt bij de Duitse renstal. Er zal extra onderzoek en werk verricht worden in de fabriek in Brackley. 'Er is inmiddels een patroon waarneembaar geworden. We gaan deze week veel werk erin steken om het beter te begrijpen', aldus Andrew Shovlin.

De technisch directeur van Mercedes zei verder. 'We zijn ons er goed van bewust dat als we op poleposition starten, dat we dan net zo goed van de streep moeten komen als de Ferrari's. Dat is wat we zullen proberen te doen in Hockenheim.'

Hamilton op Silverstone

Shovlin vervolgde met een verklaring waarom Hamilton zo traag weg was op Silverstone zondag. 'Het simpele antwoord is dat we wat wielspin hadden. Er was iets minder grip op de grid dan we verwachtten. We hadden daar al meerdere oefeningen gedaan, maar om een of andere reden was het ineens heel anders dan verwacht. Zodra je dan die wielspin hebt, verlies je grip en dat kost je plaatsen', aldus de 44-jarige Brit. (Foto: Mercedes-AMG F1 Media)

Analyse Mercedes

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven