Like ons!
Toro Rosso radeloos: 'Weten nog steeds niet hoe het kon dat hij crashte'

Formule 1

Toro Rosso radeloos: 'Weten nog steeds niet hoe het kon dat hij crashte'

Brendon Hartley crashte tijdens de derde vrije training van de Grand Prix van Groot-Brittannië behoorlijk hard na een probleem met de voorwielophanging. Een onderdeel brak af, maar waarom dat gebeurde is nog onbekend bij Toro Rosso.

De Nieuw-Zeelander miste hierdoor de kwalificatie en kwam ook tijdens de race niet in actie. Dat laatste had echter niet te maken met de crash van vrijdag, maar met een probleem in het systeem van de STR13, zo zegt de Italiaanse renstal bij Motorsport.com.

'Het onderdeel waar het probleem mee ontstond was niet nieuw op de bolide gezet', zei James Key over de crash. 'Uit voorzorg zijn we teruggegaan naar de vorige specificatie van een onderdeel, hoewel dat niets te maken had met het probleem. We hebben gekozen om alle onzekerheden weg te nemen door terug te gaan naar het oudere onderdeel, maar dat had niets te maken met het probleem.'

Onderzoek loopt nog

De technisch directeur zegt verder dat het onderzoek nog niet afgerond is. 'Er wordt nog altijd onderzoek naar gedaan. We hebben dit soort problemen nog nooit gehad, zeker niet van deze aard. We hebben niet eerder zoiets meegemaakt. De onderdelen waren onderhouden en gecontroleerd, alles was prima.  Het is raar dat we problemen krijgen met onderdelen waar normaal gesproken niets mee aan de hand is. We moeten nog bekijken of er schade was aan het onderdeel.' (Foto: Red Bull Content Pool)

Crash Hartley Silverstone

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven