Like ons!
Mercedes verdedigt strategie Bottas: 'Valtteri weet dat we met hem de race wilden winnen'

Formule 1

Mercedes verdedigt strategie Bottas: 'Valtteri weet dat we met hem de race wilden winnen'

Valtteri Bottas leidde de Britse Grand Prix toen met nog een paar ronden te rijden de safety car naar binnen ging en de race vrij werd gegeven. De Fin won echter niet omdat hij de race op oude banden uit moest rijden tegen de nieuwe softbanden van zijn concurrenten.

Direct na de race gingen er geluiden rond dat Bottas' kansen opgeofferd werden om thuisrijder Lewis Hamilton na een mooie inhaalrace in ieder geval op het podium te laten eindigen. Onzin, zegt trackside engineer Andrew Shovlin. De reden dat Bottas niet gestopt is tijdens de safety car is juist om een kans op de overwinning te hebben.

'We wisten dat we niet zouden winnen als we exact hetzelfde zouden doen als Sebastian Vettel', zegt de Brit in het Mercedes Q&A programma Pure Pitwall. 'De Ferrari is ook snel op softs en met nog enkele ronden te rijden zou Vettel geen enkele moeite hebben om zijn banden te managen. Het enige dat we konden doen om de race te winnen was een alternatieve strategie te kiezen en Valtteri buiten te laten. Het is jammer genoeg niet gelukt.'

'Valtteri had eigenlijk bijzonder veel pech met de safety car', legt Shovlin uit. 'Na de pitstop was de achterstand op Vettel vier seconden, enkele ronden later was het verschil nog maar twee seconden. Valtteri's kansen zouden aan het eind van de race zeker komen. Sebastian had oudere banden en moest zijn banden flink managen om op een één-stop-strategie te blijven.'

Bottas blij met strategie

'We hebben na afloop van de race met Valtteri om de tafel gezeten om de race met hem door te spreken', vervolgt de engineer. 'Hij was blij met de beslissingen die we genomen hadden. Hij wist dat hij op oudere banden reed en dat hij coureurs op nieuwere banden achter zich aan zou krijgen. Hij heeft zich een aantal ronden prima verdedigd. Valtteri is tevreden dat we met hem de gok op de overwinning genomen hebben, in plaats van op safe te spelen en tweede worden.' (Foto: Mercedes AMG F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven