Like ons!
'F1 moet serieus nadenken over teams die één of drie auto's aan de start brengen'

Formule 1

'F1 moet serieus nadenken over teams die één of drie auto's aan de start brengen'

De Formule 1 moet serieus na gaan denken om teams toe te staan om slechts met één of juist met drie auto's te gaan racen in tegenstelling tot de huidige structuur waarbij het verplicht is om twee auto's in te schrijven.

Dat zegt Pat Symonds, lid van het team dat sportief directeur Ross Brawn om zich heen verzameld heeft. Een lezing gevend op een conferentie van de Motorsport Industry Association pleitte de Brit over andere teamvormen.

'Het heeft nog niet op de agenda gestaan', erkende Symonds. 'Maar het is een goed punt om eens over te brainstormen. Het zal waarschijnlijk op een van de volgende meetings besproken worden. Wat al wel besproken is, is een ideaal aantal auto's op de grid in de zin van of er meer teams toegevoegd moeten worden aan de Formule 1.'

De laatste keer dat er een team met drie auto's aan de start stond was de Grand Prix van Duitsland in 1985 toen Renault naast reguliere coureurs Derek Warwick en Patrick Tambay ook gastcoureur Francois Hesnault inschreef voor de wedstrijd. (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven