Like ons!
Leclerc verrast zichzelf: 'We presteren echt flink boven ons niveau'

Formule 1

Leclerc verrast zichzelf: 'We presteren echt flink boven ons niveau'

Het gaat goed met het team van Sauber. Dat is niet alleen goed voor de teamleiding en aandeelhouders van het Zwitserse team, maar ook voor coureurs Marcus Ericsson en Charles Leclerc, die niet langer tot de achterhoede veroordeeld zijn.

Sterker nog, met de nieuwste update van de Ferrari-motor, die naar verluidt krachtiger is dan de nieuwe Mercedes-krachtbron, was Sauber zeker op vrijdag en zaterdagochtend 'best of the rest'. Een situatie die ook de medewerkers van het team flink verrast.

'We weten dat we echt flink boven ons niveau presteren', zegt coureur Charles Leclerc tegen Formula Passion. 'We werken er hard voor en zullen hard moeten blijven werken om vooruitgang te blijven boeken. Maar inderdaad, Sauber mag hoger inzetten. We hadden echt verwacht dat het weekend in Silverstone problematisch zou zijn, maar we hebben de balans van de auto erg goed gekregen wat de auto erg gemakkelijk te besturen maakt. Dat zorgt voor dit prestatieniveau ondanks dat we, puur naar de potentie gekeken, nog wel een stukje achter liggen.'

Kansen blijven komen voor Sauber

'Wanneer onze tegenstanders problemen blijven ondervinden met het vinden van de juiste balans en het afstellen van hun wagens, blijven er voor ons kansen komen', analyseert Leclerc. 'Zodra zij hun zaakjes echter voor elkaar gaan krijgen, wordt het normaal gezien voor ons direct een stuk moeilijker.' (Foto: Sauber F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven