Like ons!
Vandoorne maakt zich geen zorgen: 'Ik voel me veel zekerder als coureur'

Formule 1

Vandoorne maakt zich geen zorgen: 'Ik voel me veel zekerder als coureur'

Aan de stoelpoten van Stoffel Vandoorne is de afgelopen weken voorzichtig gezaagd. De Belg presteert bij McLaren niet op het niveau van teamgenoot Fernando Alonso en de geruchten worden sterker dat Vandoorne volgend jaar niet meer voor McLaren rijdt. Zelf maakt de coureur zich geen zorgen.

'Natuurlijk zijn de afgelopen anderhalf jaar nou niet zo verlopen als ik had gehoopt', erkent Vandoorne, die dit jaar tot nu toe 32 punten scoorde dan teamgenoot Alonso en 0-10 achter staat in het teaminterne kwalificatieduel tegenover Grand Prix Radio. We hebben een auto waarmee het moeilijk is om in de punten te rijden. Onder die omstandigheden is het niet altijd makkelijk om mooie dingen te laten zien, maar dat is nu eenmaal zo. Ik heb wel het gevoel dat ik door alle tegenslagen een betere coureur ben geworden. Ik voel me nu veel zekerder: in de manier waarop ik me voorbereid op een raceweekend, hoe ik trainingssessies in ga. Ik voel dat ervaring helpt.'

GP2-coureur Lando Norris wordt voor komend seizoen nadrukkelijk gelinkt aan een racestoeltje bij McLaren, dat naar verluidt ook interesse heeft getoond in Red Bull Racing-coureur Daniel Ricciardo.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven