Like ons!
Vettel vol zelfvertrouwen: 'Ferrari heeft by far de beste auto op de grid'

Formule 1

Vettel vol zelfvertrouwen: 'Ferrari heeft by far de beste auto op de grid'

Sebastian Vettel is na de Grand Prix van Silverstone uitzinnig over zijn bolide. De Duitser kende een succesvol raceweekend en ziet na een goede seizoensstart een constante factor ontstaan in het succes van zijn rode auto. 

Tegenover het Franse Auto Hebdo gaat Vettel in op het presteren van hem en zijn Ferrari-auto. 'We hebben nu dit seizoen al 4 keer de winst gepakt, het beste resultaat van alle teams. Al in de wintertests zagen we dat het er goed uit zou zien met de auto. We moesten wat mankracht verspreiden, want we moesten ook onze focus leggen op de duurzaamheid van de onderdelen nu er maar drie motoren per jaar verbruikt mogen worden. Desondanks denk ik dat wij dat als beste gedaan hebben en dat zie je terug in de resultaten', aldus een zelfverzekerde Vettel.

Het succes in zijn bolide is voor Vettel tekenend voor de kwaliteiten van de auto. 'Hoe je het ook went of keert, we hebben gewoon by far de beste auto op de grid', besluit de Duitser resoluut. 'Kijk naar Silverstone en Monaco. Die circuits zijn twee uitersten, waarvan we er één winnen en één keer tweede worden. Dat zegt gewoon dat we een veelzijdige auto hebben die zowel op motorisch als het chassis-gebied erg sterk is.'

Red Bull favoriet in Hongarije

Ook blikt Vettel in het Franse medium alvast vooruit op de twee aaneengesloten Grand Prix in Duitsland en Hongarije. De oud-wereldkampioen hoopt op een thuisoverwinning op Hockenheim maar voorziet een favorietenrol voor het team van Max Verstappen in Hongarije. 'Ik denk dat Hockenheim ons zeer goed ligt, het is een circuit met lange rechte stukken waarin we onze motor goed kunnen gebruiken, maar ook lastige bochten. Hoe dan ook zal er veel Duitse support zijn dus dat geeft me extra vleugels om nog harder te presteren.'

'Voor wat betreft Hongarije denk ik dat Red Bull de meeste kans maakt. Het is geen snel circuit en er kan veel tijd gewonnen worden met een goede chassis. Dat hebben ze daar gewoon goed voor elkaar', zegt Vettel eerlijk. (Foto: Ferrari F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven