Like ons!
Ericsson wijdt vooruitgang Sauber aan komst van nieuwe teambaas Vasseur

Formule 1

Ericsson wijdt vooruitgang Sauber aan komst van nieuwe teambaas Vasseur

Sauber F1 Team kent dit seizoen een ongekende vorm. De Zwitserse renstal, die voorgaande jaren vooral bezig was om niet laatste te worden, lijkt al meerdere races op rij voor de punten te gaan en met het rijderstalent Charles Leclerc werd zelfs meerdere keren Q3 gehaald.

'We zijn eigenlijk gewoon een middenmoter aan het worden', stelt Marcus Ericsson, coureur van Sauber. 'Je ziet het al aan de ontwikkeling van de auto. Vorig jaar moesten we halverwege al afhaken met het doorontwikkelen, maar nu hebben we gewoon elk weekend nieuwe updates mee. Voor zover ik heb begrepen gaan we tot het einde van het seizoen zo door, dus we kunnen blijven vechten om de punten. We gaan dit seizoen gewoon afsluiten in de middenmoot, let maar op', zegt de Deen tegenover Motorsport.com.

Nieuwe teambaas lijkt wonderen te doen

Ericsson wijdt het succes van Sauber vooral aan de komst van Frederic Vasseur. De Fransman kwam vorig jaar naar Sauber en Ericsson zag sindsdien veel verschil. 'Na de komst van hem werd het totaal anders. Het verschil zat hem vooral op financieel gebied. Nu we het allemaal een stuk beter voor elkaar hebben kunnen we meer ontwikkelen zonder te stoppen. Ook hebben we een betere deal met Ferrari en zo helpt alles mee. Frederic heeft hierin een sleutelrol gespeeld door het team goed neer te zetten. Alle lof gaat wat mij betreft naar hem.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven