Like ons!
Tost in de bres voor Honda: 'Motor is echt vele malen beter dan men beweert'

Formule 1

Tost in de bres voor Honda: 'Motor is echt vele malen beter dan men beweert'

Menig Formule 1-fan trok vorig jaar zijn wenkbrauwen op bij het nieuws dat Toro Rosso dit seizoen met nieuwe Honda-motoren zou gaan rijden. Na een mislukte samenwerking met McLaren leken de Japanners niets meer te zoeken te hebben in de Formule 1, maar niets bleek minder waar. Franz Tost, teambaas van Toro Rosso, spreekt vol lof over de fabrikant. 

Ondanks tegenvallende resultaten van Toro Rosso dit seizoen lijkt de krachtbron aan de verwachtingen te voldoen, nu ook Red Bull Racing van de motoren gebruik gaat maken. Tost is dan ook tevreden met de samenwerking. 'Eigenlijk hebben ze hun eigen- en onze verwachtingen overtroffen. De motor is vele maler beter dan men in de media beweert. Honda is bezig om een hele goede basis te maken waaruit ze ook volgend jaar weer kunnen groeien. Het ziet er voor nu erg optimistisch uit', aldus de teambaas tegenover Motorsport-total.com.

Een verklaring voor de overtroffen verwachtingen noemt Tost de communicatie tussen de twee partijen. 'Die gaat heel vlekkeloos. De Japanners zijn gedisciplineerde mensen met erg veel verstand van hun vak. We werken erg goed samen en op veel gebieden zitten we op één lijn. Als je openheid van zaken hebt en een goede communicatie hebt scheelt dat heel erg veel.' (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven