Like ons!

Formule 1

Miami op glad ijs na missen deadline, officiële 2019-kalender loopt vertraging op

Het leek heel dichtbij, maar blijkbaar zijn er nog veel beren op de weg wat betreft het organiseren van een Grand Prix in Miami voor het 2019-seizoen. Auto, Motor und Sport meldt dat de initiatiefnemers van de tweede Amerikaanse Grand Prix nog altijd geen contract hebben getekend en dit houdt een officiële kalender voor alsnog tegen.

Waar het normaliter zo is dat midden-juli de racekalender voor 2019 vast staat, lijkt dat nu niet het geval. Liberty Media heeft nog altijd geen offciëel signaal gegeven en dat zou volgens het Duitse medium allemaal te maken hebben met de organisatie van de nieuwe Grand Prix in Miami. De race in Florida zou de race in Hockenheim moeten vervangen, maar men is er in Amerika niet in gelukt om het papierwerk optijd af te hebben.

AMS beweert dat de organisatie in samenwerking met de gemeente een contract hadden moeten afsluiten met Liberty over het houden van de Grand Prix die loopt tot 2022. Echter, de deadline die Liberty daaraan heeft gesteld is niet gehaald. Op 1 juli hadden de partijen eruit moeten zijn maar dat is nog altijd niet het geval. Redenen voor de vertraging in het proces zou een heroverweging van de circuitlayout zijn, maar ook de publieke tegenstand van de inwoners in Miami. 

Naar boven