Like ons!
Update IV | Concept Formule 1-kalender 2019 eind augustus gepresenteerd

Formule 1

Update IV | Concept Formule 1-kalender 2019 eind augustus gepresenteerd

Het leek heel dichtbij, maar blijkbaar zijn er nog veel beren op de weg wat betreft het organiseren van een Grand Prix in Miami voor het 2019-seizoen. Auto, Motor und Sport meldt dat de initiatiefnemers van de tweede Amerikaanse Grand Prix nog altijd geen contract hebben getekend en dit houdt een officiële kalender voor alsnog tegen.

Waar het normaliter zo is dat midden-juli de racekalender voor 2019 vast staat, lijkt dat nu niet het geval. Liberty Media heeft nog altijd geen offcieel signaal gegeven en dat zou volgens het Duitse medium allemaal te maken hebben met de organisatie van de nieuwe Grand Prix in Miami. De race in Florida zou de race in Hockenheim moeten vervangen, maar men is er in Amerika niet in gelukt om het papierwerk optijd af te hebben.

AMS beweert dat de organisatie in samenwerking met de gemeente een contract hadden moeten afsluiten met Liberty over het houden van de Grand Prix die loopt tot 2022. Echter, de deadline die Liberty daaraan heeft gesteld is niet gehaald. Op 1 juli hadden de partijen eruit moeten zijn maar dat is nog altijd niet het geval. Redenen voor de vertraging in het proces zou een heroverweging van de circuitlayout zijn, maar ook de publieke tegenstand van de inwoners in Miami. 

Update - Geen GP Miami in 2019

Volgens Tobi Grüner, journalist van het doorgaans betrouwbare Auto, Motor und Sport, komt er definitief geen Grand Prix van Miami in 2019. De reden daarvoor is onbekend, maar er lijken dus 20 races op de kalender van volgend jaar te staan.


Update II - Duitsland optie volgend seizoen

In een uitgebreider stuk op haar eigen website heeft Auto Motor und Sport geschreven dat een Grand Prix in Miami pas in 2020 plaats kan vinden. Oorzaak daarvan zijn de onzekerheden over de route en de autoriteiten. Ook zijn de gesprekken met de eigenaren van het stuk grond waarop geracet gaat worden, nog niet afgerond.

Er zou in principe dus een plaatsje op de kalender van 2019 vrijkomen. Het Duitse medium meldt dat die plek mogelijk wordt ingenomen door Duitsland, die oorspronkelijk geen plekje hadden bemachtigt vanwege de financiële voorwaarden.

Mocht er alsnog een Grand Prix in ons buurland komen, dan moeten die financiële voorwaarden wel gewijzigd worden. Dat zegt directeur van de Hockenheimring, Georg Seiler: 'Maar we staan zeker open voor alternatieve financieringsmogelijkheden.'

Update III - Definitief geen GP Miami

De Formule 1 heeft via haar eigen kanalen naar buiten gebracht dat er volgend seizoen geen Grand Prix in Miami zal worden verreden. Sean Bratches, de commerciële man van Liberty laat op Formula1.com middels een uitgebreid statement weten:

'In de afgelopen maanden hebben we ijverig samengewerkt met onze promotor Stephen Ross van RSE Ventures, de stad Miami en Miami Dade County, om onze ambitie te realiseren om een Formule 1 Grand Prix naar Miami te brengen', aldus Bratches. 'We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt, maar het zijn ingewikkelde onderhandelingen.'

'Hoewel onze voorkeur zou zijn geweest om in 2019 in Miami te racen, willen we de best mogelijke ervaring voor onze fans, coureurs en teams. Dat is volgend jaar nog niet mogelijk. We hebben echter een langetermijnvisie en als gevolg daarvan hebben we besloten om, in overleg met de autoriteiten in Miami, de beslissing uit te stellen tot later deze zomer. Het doel wordt om in 2020 de eerste Formula 1 Miami Grand Prix te rijden.'

'In elke fase van de onderhandelingen hebben we genoten van een positieve samenwerking en samenwerking met de gemeente Miami, Miami-Dade County, Port of Miami, Bayfront Parks Management, bewoners en bedrijven. Als resultaat van deze discussies hebben we onze plannen aangepast, inclusief elementen van de lay-out van het circuit.'

De chef marketing besluit zijn relaas: 'We zijn zeer toegewijd aan de expansie in de Verenigde Staten en vooral aan Miami. We zullen onze fantastische sport in oktober (volgend jaar) naar deze iconische stad brengen met het Formule 1-fanfestival, waar we uitkijken naar boeiende en opwindende fans', besluit hij hoopvol.

Update IV - Concept F1-kalender 2019

Liberty Media heeft aan Reuters laten weten dat eind augustus de conceptversie van de Formule 1-kalender voor 2019 gereed is. Sean Bratches bevestigde tevens dat er voorlopig twintig races op de agenda staan, maar dat er nog gesproken wordt met de organisatie van de Duitse GP over een mogelijke race op Hockenheim in 2019.

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven