Like ons!
Engineer Gasly lovend: 'Maar zijn agressiviteit niet altijd even effectief'

Formule 1

Engineer Gasly lovend: 'Maar zijn agressiviteit niet altijd even effectief'

Mattia Spini heeft zich in een interview uitgelaten over Pierre Gasly. De engineer van de Toro Rosso-coureur is zeer lovend over de jonge Fransman, maar constateert dat er 'uiteraard' nog wel wat verbeterpunten zijn.

'Pierre leert erg snel', stelt Spini bij SpeedWeek.com. 'Als de dingen niet gaan zoals hij graag zou zien, dan laat hij zijn kop niet hangen. Hij blijft goed gehumeurd, dat is erg belangrijk voor het hele team. Natuurlijk moet hij als jonge coureur nog veel verbeteren, maar Pierre is op de juiste weg.'

De 30-jarige engineer vervolgt zijn verhaal met het benoemen van goede en minder goede eigenschappen van Gasly. 'Zijn agressiviteit helpt hem bij het remmen en het glijden over de kerbstones. Ook in de snelle bochten kent hij geen enkel twijfel. Hij weet bovendien goed om te gaan met het bandenmanagement en sparen van brandstof. Diezelfde agressiviteit heeft echter ook een keerzijde. In mijn opinie zou een iets soepelere, voorzichtigere rijstijl effectiever zijn.' (Foto: Red Bull Content Pool)

 

 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven