Like ons!
Lof voor Schumacher: 'Hij was een paranoïde perfectionist in Formule 1'

Formule 1

Lof voor Schumacher: 'Hij was een paranoïde perfectionist in Formule 1'

Mark Webber heeft in de officiële Formule 1-podcast 'Beyond the Grid' lovend gesproken over onder meer Fernando Alonso en Michael Schumacher. De voormalig autocoureur reed jarenlang voor Red Bull in de Formule 1 en zo nu en dan kwam hij dan ook weleens Michael Schumacher tegen.

'Wie mijn beste tegenstander op het asfalt was?', herhaalt Webber de vraag. 'Fernando Alonso was in mijn opinie de beste racer, maar dat is puur op basis van de gevechten die ik met hem uitvocht. Bij Michael wist je dat hij altijd erg scherp was, maar het zou ook kunnen dat hij een smerig trucje ging uithalen.'

Dat deed Schumacher in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco in 2006 bijvoorbeeld. De Duitser had de snelste tijd en wilde graag de pole-position pakken. Daarvoor had hij een slimmigheidje want in de laatste sector zette hij zijn auto vanwege een 'remfoutje' stil zodat er geen snelle tijden meer gereden konden worden.

Verhaal halen

'Ik heb hem er een aantal weken later op aangesproken', onthult de Australiër. 'Toen vroeg ik wat hem bezielde op dat moment. Ik zei: 'Soms doe je dingen die niet goed te praten zijn'. Hij was een paranoïde perfectionist, een gigant in onze sport. Hij heeft erg veel betekend voor de Formule 1, dat mogen we zeker niet uit het oog verliezen', aldus Webber. (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven