Like ons!
Horner begrijpt er niks van: 'Is toch vreemd dat Ticktum niet mag testen?'

Formule 1

Horner begrijpt er niks van: 'Is toch vreemd dat Ticktum niet mag testen?'

Red Bull vindt het zeer vreemd dat Daniel Ticktum, onderdeel van het juniorenprogramma van de Oostenrijkse renstal, niet mag testen in de RB14. De werkgever van Max Verstappen en Daniel Ricciardo wil Ticktum na de Grand Prix van Hongarije een dag laten testen tijdens de ingeplande testsessies, maar van de FIA mag dit niet.

De FIA beroept zich namelijk op een artikel in het boek der regelementen. Daar staat geschreven dat jonge coureurs eerst hun superlicentie moeten halen om in een Formule 1-bolide te mogen rijden. Over die superlicentie beschikt Ticktum (nog) niet, maar desalniettemin vindt Red Bull dat haar pupil genoeg ervaring heeft opgedaan de afgelopen jaren.

'Het is toch ronduit vreemd dat een coureur die in Macau won en meerdere races in de Formule 3 dit jaar op zijn naam schreef, niet mag testen tijdens een test bedoeld voor jonge coureurs?', zegt Horner bij Autosport.com'Hier moet echt naar gekeken worden.'

Voor de negentienjarige Brit zit er nu niks anders op dan zich focussen op de Formule 3. 'Daar ligt zijn prioriteit nu en dat kampioenschap moet hij proberen te winnen. Daartoe heeft hij een grote kans dit jaar', besluit de 44-jarige Horner. (Foto: Red Bull Content Pool)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven