Like ons!
Horner: 'We hadden in 2018 ook met een Honda-motor gewonnen'

Formule 1

Horner: 'We hadden in 2018 ook met een Honda-motor gewonnen'

Christian Horner heeft nogmaals maar eens duidelijk gemaakt hoe klein de verschillen zijn tussen de Renault-motor en die van Honda. Volgens de Brit had Red Bull met een Japanse power unit in de RB14 dit seizoen ook al meerdere Grands Prix gewonnen. 

De teambaas van Max Verstappen zegt dat 'ze nergens anders hadden gestaan' met een motor van Honda dit seizoen in de bolide. 'We hadden evengoed de races gewonnen die we hebben gewonnen', stelt hij tegen Motorsport.com. 'Honda zit binnen één procent van de metingen van waar we nu zitten', verduidelijkt de chef van Red Bull

Verder benadrukt hij nog maar eens dat Red Bull bij Renault 'steeds meer klantenteam zou worden' en dat de heren uit Viry steeds meer op zichzelf gefocust zijn. Wat dat betreft is het volgens Horner 'het juiste moment om een ander pad te kiezen.'

Honda kan eerder mee doen in productieproces

Hij verwacht dat de integratie tussen chassis en motor beter zal gaan met Honda, ze kunnen eerder in het ontwikkelingsproces samenwerken. 'Daarnaast had Renault toch wel financiële struggles met het R&D-proces', laat Horner nog meer weten. 

Ook heeft hij vertrouwen in de recente aanpassingen in het personeelsbestand van Honda. Dat Toyoharu Tanabe nu technisch directeur is kan Horner wel bekoren. 'Ze hebben hun engineering en technisch leiderschap versterkt', weet hij. 'Ze hebben ervaring toegevoegd en dat zien we nu terug op de baan.' (foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven