Like ons!
Update II | Ricciardo onthult: 'Begin volgende week wil ik bijtekenen'

Formule 1

Update II | Ricciardo onthult: 'Begin volgende week wil ik bijtekenen'

Nu Lewis Hamilton en Mercedes akkoord zijn, zouden de onderhandelingen tussen Daniel Ricciardo en Red Bull in een stroomversnelling moeten komen. Volgens Auto Motor und Sport zijn de partijen het nog niet eens over de contractduur.

Red Bull zou Ricciardo graag voor twee jaar willen vastleggen, tot aan de nieuwe motorformule in 2021. De man uit Perth zou liever voor één seizoen willen tekenen en zo 2020 nog open houden voor andere teams.

Ricciardo liet in de voorbeschouwing op de Grand Prix van Duitsland weten dat hij in zijn vrije week toch nog wel over zijn contract heeft nagedacht. Vrienden uit Perth zijn aanwezig in Europa, ze maken een tour, en Ricciardo besprak met hen wat hem bezig houdt. (foto: Red Bull Content Pool)

Update - Wel of geen versnelling door Hamilton

Christian Horner beaamt tegen Motorsport.com dat de gesprekken met Daniel Ricciardo nu versneld gaan worden na de contractverlenging van Lewis Hamilton. Echter, de rijder zelf is het daar niet mee eens. 'Nee, ik wist dat hij zou gaan tekenen.' Het nieuwe contract is 'niet dichterbij sinds de laatste race', aldus Ricciardo.

Verder weet Horner te melden dat het geen geldkwestie is waarom het contract nog niet is getekend. Er gingen weleens verhalen in de media dat Red Bull niet nog een keer net zoveel wil betalen als dat ze al voor Max Verstappen doen.

Update II - Ricciardo zegt begin volgende week bij te willen tekenen

Ricciardo heeft iets meer losgelaten over een eventueel langer verblijf bij Red Bull. De teamgenoot van Max Verstappen geeft in gesprek met Motorsport.com aan komende week bij te willen tekenen.

'Het is de afgelopen weken steeds duidelijker geworden waar iedereen komend jaar rijdt', constateert Ricciardo, die daarmee doelt op het bijtekenen van Hamilton en Bottas bij Mercedes. 'Nu wil ik me focussen op de race zondag, maar daarna gaan we echt serieus naar het contract kijken. Ik hoop begin volgende week mijn krabbel te zetten', aldus de goedlachse coureur.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven