Like ons!
Waarom Red Bull besloot begin dit seizoen een technisch directeur aan te stellen

Formule 1

Waarom Red Bull besloot begin dit seizoen een technisch directeur aan te stellen

Vlak voor aanvang van het 2018-seizoen heeft Red Bull haar structuur van haar technische afdeling gewijzigd. Pierre Waché werd door de Oostenrijkse renstal aangesteld als technisch directeur, terwijl Adrian Newey 'chief technical officer' werd.

Op de persconferentie voor teamleden werd Waché gevraagd naar de noodzaak van die wijziging. 'Zoals je weet is Adrian nog steeds betrokken bij het Formule 1-project. Hij is met zijn talent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de RB14 en (hopelijk) ook voor de auto van volgend jaar. Maar zoals bekend steekt hij ook tijd in Red Bull Advanced Technology programma.'

Dat was de reden voor de in Milton Keynes gevestigde renstal om wat veranderingen aan te brengen. 'Vervolgens vroeg het team om technisch leiderschap voor de nieuw aangepaste organisatie, dit om de andere werkzaamheden van Newey op te kunnen vangen. De reorganisatie hield in dat er een technisch directeur op zijn plaats kwam te zitten. Dat is de belangrijkste reden, zou ik zeggen', aldus Waché. (Foto: Red Bull Content Pool)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven