Like ons!
Silly season carroussel draait op volle toeren in Hockenheim: 'Ocon naar Renault is waarschijnlijk'

Formule 1

Silly season carroussel draait op volle toeren in Hockenheim: 'Ocon naar Renault is waarschijnlijk'

Met de handtekeningen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton onder nieuwe verbintenissen bij het team van Mercedes leek de rust in de paddock terug te keren als het gaat om geruchten welke coureur komt jaar waar rijdt, maar niets blijkt minder waar. De carroussel van het silly season lijkt in Hockenheim pas echt te zijn gaan draaien.

Waar eerder Force India claimde dat het contract van Esteban Ocon al voor het grootste deel rond was, duiken er volgens F1-journalist Will Buxton in Hockenheim serieuze verhalen op dat Ocon al getekend heeft bij het team van Renault. 'Er lijken deals waar te worden die ik 48 uur geleden nog serieus betwijfeld zou hebben', schrijft de journalist op Twitter.

De komst van Ocon gaat ten koste van Carlos Sainz. Aanvankelijk schijnt Renault ingezet te hebben op een terugkeer van Fernando Alonso, maar dat bleek onhaalbaar. Nico Hülkenberg blijft bij het Franse team.

Lance Stroll naar Force India

Het vrijgekomen zitje bij Force India zou volgens Buxton inderdaad gaan naar Williams-brokkenpiloot Lance Stroll. Als teamgenoot van de Canadees gonst de naam van Williams-testcoureur Robert Kubica, die momenteel als een soort mentor voor Stroll fungeert en dat komend jaar bij Force India zou moeten blijven.

De komst van Kubica hangt ook samen met de toekomst van Sergio Perez. De Mexicaan wil graag naar een topteam, maar lijkt zich ook komend seizoen tevreden te moeten stellen met een roze auto. Perez schijnt ook in gesprek te zijn met Haas en is een mogelijke kandidaat bij het team van McLaren, maar is voor de Britse renstal zeker niet de eerste optie.

Spaanse alliantie

De eerste optie voor McLaren met het oog op 2019 zou een Spaanse line-up zijn waarbij Fernando Alonso wordt vergezeld door Carlos Sainz. De Red Bull-huurling van Renault lijkt door het getreuzel van Daniel Ricciardo zijn toekomst bij het Franse team te kunnen vergeten. Stoffel Vandoorne lijkt door zijn tegenvallende prestaties dit jaar naar de uitgang gebonjourd te worden. Ook voor Lando Norris lijkt in 2019 nog geen plaats bij McLaren. (Foto: Sahara Force India F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven