Like ons!
Wolff geeft toe: 'Ferrari heeft op dit moment met afstand de beste motor in de Formule 1'

Formule 1

Wolff geeft toe: 'Ferrari heeft op dit moment met afstand de beste motor in de Formule 1'

Mercedes-teambaas Toto Wolff was na afloop van de Grand Prix van Duitsland eerlijk of de stand van zaken van zijn team ten opzichte van de concurrentie. De Duitser geeft aan dat zijn bolides op de rechte stukken veel inleveren aan motorvermogen ten opzichte van Ferrari en hij zegt daar erg van te balen.

Waar Mercedes de afgelopen vier jaar oppermachtig bleek in de Formule 1, lijkt dat in het 2018-seizoen anders te liggen. Door nieuwe regelgeving moesten de teams in de winterstop niet alleen focussen op de performance, maar ook op de duurzaamheid van de motoren. Er mogen dit seizoen immers slechts drie motoren gebruikt worden, twee minder dan vorig jaar. Volgens Wolff heeft Ferrari hier haar slag geslagen. 'Blijkbaar hebben zij daar de beste balans in kunnen vinden.'

Waar de voorsprong van Ferrari eerder nogal suggestief bleek, is dat na de kwalificatie in Hockenheim een ander verhaal. 'Laat ik eerlijk zijn en zeggen dat het verschil op het rechte stuk gewoon vijf tienden is', geeft Wolff toe. 'Op dit moment heeft Ferrari gewoon de beste krachtbron in de Formule 1. We moeten dit seizoen erg hard werken aan onze ontwikkeling om dat in te halen. Maar we gaan wel naar onszelf kijken. Ik wil alleen naar Mercedes kijken en zoeken naar dingen die we eventueel gemist hebben', besluit de teambaas. (Foto: Mercedes AMG F1)

Wint Max Verstappen de Grand Prix van Duitsland? Ontvang vijf keer je inleg.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven