Like ons!
Update | Olav Mol: 'Regenkans tijdens de race is nu 60%'

Formule 1

Update | Olav Mol: 'Regenkans tijdens de race is nu 60%'

Waar eerder werd vermeld dat de race van de Grand Prix van Duitsland regenvrij verreden zou worden, lijkt dat nu onzekerder. Volgens meerdere weerstations is de neerslagkans voor zondagmiddag in Hockenheim aangepast, namelijk naar 50%.

Eerder kende dit raceweekend ook al regen, namelijk tijdens de derde vrije training. Meerdere bolides schoven toen van de baan en het leek erg moeilijk racen op een nat Hockenheim-circuit. Nu lijken de weerstations, waaronder het aan de Formule 1 gelieerde Metéo France, ook voor de race een kans op regen op te geven. 

Goed nieuws voor Verstappen, slecht nieuws voor Ricciardo

Er zullen niet alleen maar betreurde gezichten verschijnen bij een eventuele regenbui zondagmiddag. Max Verstappen heeft meermaals aangegeven een natte baan wel te zien zitten. De Limburger is dan ook doorgaans goed in de regen en bovendien geeft het meer perspectief op een podiumplek. Daniel Ricciardo gaf gister na de kwalificatie al aan geen zin te hebben in een plensbui. De Australiër zal achteraan moeten beginnen en is dus gebaat bij veel inhaalacties. (Foto: Red Bull Content Pool)

Update 14.00 | Mol meldt 60% kans op regen

Olav Mol meldt via Ziggo Sport dat er nog altijd sprake is van een kans op regen tijdens de Grand Prix van Duitsland. De commentator meldt dat de kans op regen van 50% zelfs naar 60% is gegaan en dus is de kans reëel dat er een regenbui zal vallen. Mol meldt tot slot dat als er regen valt, de hoeveelheid 0,6 centimeter is. Volgens de Nederlander is dit extra goed nieuws, omdat de FIA dan geen reden heeft om de wedstrijd eventueel uit te stellen of te pauzeren.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven