Like ons!
Renault: ‘Force India moet geen B-team van Mercedes worden als het wordt overgenomen’

Formule 1

Renault: ‘Force India moet geen B-team van Mercedes worden als het wordt overgenomen’

Cyril Abiteboul heeft zijn zorgen uitgesproken met betrekking tot de overname van Force India. De teambaas van de Franse renstal wil niet dat het Indiase team een zogenaamd B-team wordt van Mercedes.

Dat zegt Abiteboul tegen de BBC. Force India, dat onder curatele staat, is opzoek naar een nieuwe eigenaar die het team een financiële injectie kan geven. Maar Renault, en ook McLaren en Williams, wil die toezegging voordat ze akkoord gaat met de verkoop van het team. Haas en Sauber worden soms, in mindere mate, als B-team van Ferrari gezien omdat de Amerikaanse renstal veel onderdelen van Ferrari gebruikt en Sauber sinds dit seizoen fabriekssteun krijgt van Alfa Romeo, dat net als Ferrari onderdeel is van het Fiat-concern.

‘Dit is niet hoe we de Formule 1 willen zien,’ zegt Abiteboul. ‘We zijn bang dat zo’n constructie het onmogelijk maakt voor alle teams die niet het voordeel hebben van een grote fabrikant of een B-team om op een competitief niveau te presteren.’ De Fransman is bang dat de fabrieksteams hiermee makkelijk meer informatie over onderdelen kunnen verzamelen en dat de zogenoemde B-teams kunnen profiteren van de kennis van hun ‘grote broer’. McLaren en Williams zouden ook bang zijn dat geheel onafhankelijke teams hierdoor minder competitief zullen zijn.

Mercedes-teambaas Toto Wolff begrijpt de zorgen van de drie constructeurs. ‘Ik snap dat er vragen zijn van Cyril en anderen over de toekomst van de Formule 1 wanneer grote teams kleinere teams, die ik respecteer, kopen. Ik deel die gedachten en denk niet dat dit de juiste toekomst is voor de Formule 1. Er zijn commerciële belangen bij gebaat, maar daar zit ook een nadeel aan. We moeten een oplossing vinden voor kleine teams zodat ze kunnen profiteren van de gedeelde onderdelen, zonder dat ze erg in het voordeel zijn.’ (Foto: Renault Sport)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven