Like ons!
 Lauda had maar 'paar dagen te leven' voor longtransplantatie plaatsvond

Formule 1

Lauda had maar 'paar dagen te leven' voor longtransplantatie plaatsvond

Dat de toestand van Niki Lauda kritiek was bleek na een offcieel persmoment dat werd gehouden naar aanleiding van de longtransplantatie van Lauda vorige week. De Mercedes-adviseur kampte met longklachten, die snel erger bleken dan gedacht.

Marko Idzko, één van de artsen van het Formule 1-icoon, vertelt tijdens de persconferentie dat Lauda in een kritieke toestand in het ziekenhuis lag voorafgaand aan zijn longtransplantatie. 'Lauda had een ontsteking in de luchtzakken van zijn longen. Er ontstonden bloedingen in het longweefsel en de luchtwegen en er moest snel een longtransplantatie komen', vertelt de specialist.

'Gelukkig kwamen de gedoneerde longen snel. Doordat Lauda op een spoedlijst werd geplaatst was de wachttijd slechts vijf dagen. Het had niet veel langer moeten duren, want we dachten dat hij nog maar een paar dagen te leven had. Lauda werd dan ook in een kunstmatige coma gehouden', vertelt Idzko.

Crash uit 1976 is geen oorzaak van longproblemen

Gelukkig gaat het nu beter met Niki Lauda en de Oostenrijker zou zelfs al zelfstandig kunnen ademen; volgens de doktoren een zeer positief teken. In de media werd gespeculeerd dat de longklachten van Lauda te maken zouden hebben met zijn veelbesproken crash uit 1976. Lauda ademde toen veel giftige gassen in die zijn longen beschadigden. De doktoren uit het ziekenhuis ontkennen echter dat dit de oorzaak is van zijn recente gezondheidsproblemen. (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven