Like ons!
Horner over multi 21: 'Zeker weten payback van Vettel jegens Webber'

Formule 1

Horner over multi 21: 'Zeker weten payback van Vettel jegens Webber'

Christian Horner blikt in de podcast van F1 terug op het incident tussen Sebastian Vettel en Mark Webber in 2013. De twee coureurs reden destijds beiden bij Red Bull en in Maleisië lag Webber aan kop, maar Vettel was duidelijk sneller.

Op een gegeven moment kreeg Webber te via de boordradio de code 'multi 21' te horen van het team. Dit betekende dat hij zijn plaats mocht behouden en dat Vettel niet mocht aanvallen. Toch deed de Duitser dat, passeerde Webber en won de race.

Na afloop was Webber over de zeik. 'Seb, multi 21', zei hij met een boos gezicht tegen zijn teamgenoot. Om het nog een keer duidelijk te herhalen: 'Multi 21'. Webber heeft later in zijn biografie aangegeven dat hij zich in de steek gelaten voelde door het team. Omdat hij vond dat ze Vettel harder moesten aanpakken.

Payback van Vettel

Horner weet wel waar de koppigheid van Vettel vandaan kwam. 'In 2012 werd hij, toen nog strijdend voor het kampioenschap met Alonso, en Mark deed een sandwich met hem en de pitmuur bij de start van de race in Brazilië. Sebastian was gigantisch boos daar om', legt de chef nu uit.

'We hadden nog voor die race besproken dat Mark hem zou steunen, maar dat deed Webber instinctief niet. Hij dacht waarschijnlijk: 'Ik wil gast niet helpen'', vervolgt Horner zijn relaas. 'Dit (multi 21 red.) was duidelijk een hangover van dat.'

'Daarna kregen we Maleisië. We reden met twee auto's aan kop met Webber voor Vettel. We vertelden ze om hun positie te behouden, maar Vettel dacht: 'Fuck you!'. Voor honderd procent zeker dat dit 'payback' was', zegt Horner zonder twijfel. 'Hij vertelde dat hem bij de volgende race in China.'

Laatste seizoen Webber in F1

Na deze Grand Prix werd de relatie tussen Vettel en Webber nooit meer goed. De Australiër stopte zelfs met racen na dit seizoen. Had Horner het nu anders gedaan? 'Dan had ik Webber eerder vervangen', grapt de teambaas van Red Bull Racing in de F1-podcast. 

Bekijk de beelden van multi 21.

Voor de voetbalfans op F1 Maximaal hebben we een spelletje gecreëerd. Denk jij dat je het beste Eredivisie-elftal met spelers van alle Eredivisie-clubs kunt samenstellen? Dan is de Gratis Voetbal Manager voor jou het ultieme spel voor het nieuwe seizoen! Bovendien valt er nog een hele leuke prijs mee te winnen ook!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven