Like ons!
Carey verwacht op korte termijn akkoord over 2021-regels

Formule 1

Carey verwacht op korte termijn akkoord over 2021-regels

Chase Carey denkt dat er binnen een paar maanden een akkoord zal zijn met de teams over de regels voor 2021 en verder. De motorregels, die dat jaar gaan veranderen, zijn een heet hangijzer en vooralsnog is het de F1-directie niet gelukt om tot een overeenkomst te komen.

Nu er wel een akkoord is bereikt voor aanpassingen op aerodynamisch gebied voor 2019 is de CEO positief gestemd over de motorregels. 'We hebben al flink vooruitgang geboekt met de teams en zijn het eens over wat we willen bereiken met het nieuwe akkoord. Nu moeten de details uitgewerkt worden en de juiste compromissen worden gesloten, zodat we de komende maanden het akkoord kunnen ondertekenen.'

Carey hoopt dat iedereen wat water bij de wijn wil doen. 'Niet iedereen kan overal zijn zin in krijgen. Maar ik denk ook dat iedereen zich daarvan bewust is. Ik heb echter een goed gevoel over de discussies die we hebben en waar we naartoe gaan. De teams zijn zeer betrokken bij de gesprekken', citeert GP Update hem.

Red Bull spil?

Mogelijk is de switch van Red Bull naar Honda een versneller voor het proces. Sommige teams zouden van mening zijn dat Red Bull met Honda nu haar gewilde onafhankelijke motorleverancier heeft en dat ze daarom geen behoefte meer zouden hebben aan nieuwe toetreders (Porsche red.) in 2021. De huidige motorleveranciers gaven onlangs aan dat ze de dure en omstreden MGU-H tóch willen behouden. Iets wat mogelijke nieuwe toetreders tegen gaat houden.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven