Like ons!
Carey sluit meerderde 'Miami-deals' niet uit voor organisatie Grands Prix

Formule 1

Carey sluit meerderde 'Miami-deals' niet uit voor organisatie Grands Prix

Miami heeft als eerste promotor de mogelijkheid om een race te organiseren zonder dat ze een smak geld neerleggen. De F1 deelt namelijk ook in de opbrengsten en zal ook helpen om de Grand Prix te promoten. Iets wat eerst alleen aan de promotor werd toevertrouwd.

Dit nieuwe model zal waarschijnlijk aan bod komen in de toekomst. 'Realistisch gezien is iedere race uniek', zegt hij tegen Motorsport.com. 'Ik denk dat iedere GP een eigen deal krijgt. Mensen hebben niet allemaal door dat er meer komt kijken bij deze evenementen dan het storten van een bepaald bedrag. Er zijn veel meer componenten verbonden aan de evenementen. Je kijkt naar wat een race te beiden heeft op economisch gebied.'

De koningsklasse van de autosport loopt het risico dat geen één promotor nu nog zaken wil doen op de oude manier en dat ze daardoor een hoop stabiele inkomsten gaan missen. 'We zijn niet bang voor de risico’s en zien vooral de positieve kant. We kunnen ons dat veroorloven en het is belangrijk voor de promotors dat ook wij er belang bij hebben', laat Carey weten. 

F1-kalender 2019 en 2020

Op korte termijn verwacht men de kalender van 2019 bekend te maken. Alleen Hockenheim is nog een vraagteken. 'We zetten er flink druk achter', citeert Bild hem. 'Hockenheim is een belangrijk circuit en Duitsland heeft veel fans. Het is een belangrijk land voor ons.'

Ondertussen is men ook bezig met de kalender voor 2020. Assen hoopt in dat jaar voor het eerst een Grand Prix te organiseren. Carey verklapt dat hij met vier potentiele locaties bezig is, waaronder Miami. 'We zijn actief in gesprek met opties op vier continenten, Miami is één van die opties', aldus de directeur van de F1. (foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven