Like ons!
Brawn nog niet onder de indruk van Formule E: 'Nogal een tamme sport'

Formule 1

Brawn nog niet onder de indruk van Formule E: 'Nogal een tamme sport'

Ross Brawn sluit niet uit dat er in de toekomst met elektrische motoren gereden gaat worden in de Formule 1. Dat zal volgens de sportief directeur misschien wel binnen tien jaar gaan gebeuren. Maar, momenteel wordt hij niet warm van de Formule E, de huidige elektrische raceklasse.

'Er is niets dat eventuele elektrische motoren in de F1 tegen zal houden', zegt hij tegen F1 Fan Voice. 'Maar op dit moment brengen ze geen spektakel. Het is min of meer een juniorenklasse van autoracen. Het is mooi met alles wat wordt georganiseerd er omheen, maar de race zelf is vrij tam. De auto's zijn niet snel en de coureurs hebben geen persoonlijkheid. Het is een kleinere, junioren-formule.'

De FE kan volgens Brown echt niet tippen aan de Formule 1. 'Ze maken een mooie evenement, echt een feest. Maar Formule 1 is anders. F1 is de koningsklasse van de motorsport. De snelheid die we hebben, het kaliber van de rijders, het niveau van de teams etc.', aldus Brown, die switch in de toekomst niet uitsluit. 'Tien jaar geleden kon men niet voorspellen waar de wereld nu is, net als men niet kan zeggen wat er over tien jaar zal gebeuren', sluit hij af.

3 reacties

 1. F1 MSC

  F1 MSC

  9 Aug 2018 om 23:22

  FE is best leuk om te volgen dit seizoen wordt het echt leuk met de snellere en nieuwe wagens.
 2. Maurits Kappetijn

  Maurits Kappetijn

  9 Aug 2018 om 18:14

  Ja sorry, maar wie gaat er voor z'n lol Formule E kijken dan?
 3. Sjoerd Valkering

  Sjoerd Valkering

  9 Aug 2018 om 14:14

  Zo beste sneer!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven