Like ons!
Horner had bijna zelf een F1-team gekocht, maar bedacht zich toch

Formule 1

Horner had bijna zelf een F1-team gekocht, maar bedacht zich toch

Christian Horner stond in 2004 op het punt om de renstal van Jordan zelf te kopen, maar op het laatste moment heeft de Brit zich bedacht. Dat vertelde de teambaas van Verstappen in de podcast-uitzending van Beyond the Grid van de F1.

Hij ging in gesprek met Eddie Jordan om eind 2004 het team over te nemen. Echter, er kwamen steeds meer lijken uit de kast. 'Naarmate de gesprekken vorderde, werd het me duidelijk hoe groot de puinhoop was', vertelt Horner. 'Toen heb ik besloten om een bod van één euro te doen, zodat hij van de schuldeisers af zou zijn.' Vervolgens zou Jordan 'helemaal door het lint zijn gegaan' vanwege het te lage bod van Horner. Daarna besloot hij maar van een bod af te zien.

Als 31-jarige aan de slag Red Bull

Niet veel later kocht Red Bull het team Jaguar. Horner kende Helmut Marko, die toen al talentenscout was voor Red Bull, via een coureur die voor Horner reed. Dietrich Mateschitz en Marko kwamen erachter dat het management niet goed was van Jaguar. 'Ze hebben me naar Salzburg gevlogen en daarna begon ik op 4 januari 2005. Mateschitz had het lef om een 31-jarige de scepter te laten zwaaien over een F1-team', zegt de trotse Horner. (foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven