Like ons!
Hughes: 'Alonso was juist geen 'herrieschopper' en past wellicht goed bij Red Bull'

Formule 1

Hughes: 'Alonso was juist geen 'herrieschopper' en past wellicht goed bij Red Bull'

In een uitgebreide en openhartige podcast is Red Bul-teambaas Christian Horner ingegaan op de geruchten rondom Fernando Alonso. De Brit wilde niets weten van een eventuele overstap van de Spanjaard naar het Oostenrijkse team. Horner noemde Alonso zelfs een 'herrieschopper', iets wat bij Formule 1-journalist Mark Hughes in het verkeerde keelgat schoot.

Hughes, journalist voor MotorsportMagazine, laat op de website van het Engelse medium zijn mening doorschijnen over de uitspraken van Horner. De Engelsman ontkracht namelijk de beschuldigingen aan het adres van Alonso met enkele voorbeelden uit het verleden en laat daarnaast weten een rijdersduo met Verstappen en de huidig McLaren-coureur wel te zien zitten.

'Horner heeft net als velen weer bijgedragen aan de slechte reputatie van Alonso door zijn uitspraken afgelopen week', constateert de oud-coureur. 'Maar dat beeld is compleet onterecht. Alonso is helemaal geen herrieschopper. Hij heeft gewoon weinig geluk gehad in zijn verleden. Er kwamen constant dingen op zijn pad die hem uiteindelijk tegen zijn gaan werken. Maar ik weet zeker dat het een uitermate collegiale vent is', aldus Hughes.

Slecht behandeld bij McLaren, geen geluk bij Ferrari

Als voorbeeld noemt Hughes Alonso's tijd bij McLaren. 'Bij McLaren kreeg Fernando vanaf 2007 te maken met teambaas Ron Dennis. Bij binnenkomst beloofde Dennis allemaal dingen die hij uiteindelijk nooit meer is nagekomen. Zo zij hei dat Alonso altijd eerste coureur zou zijn. Al snel bleek Hamilton echter minstens zo goed als Alonso en dat bracht Dennis in een ongemakkelijke situatie. Op een gegeven moment gingen ze allebei vol voor het kampioenschap en Dennis weigerde het om zijn afspraken na te komen. Dat resulteerde natuurlijk in tranendal. Uiteindelijk belandde Alonso toen bij Renault na verschillende affaires en woordenwisselingen. Bij de Fransen presteerde hij gelukkig als de beste.'

Hughes noemt ook de tijd van Alonso bij Ferrari. Die zou allerminst gelukkig zijn voor de inmiddels oud-wereldkampioen. 'Alles ging van een leien dakje tot dat drama in Abu Dhabi. Door een strategische miskleun werd hij net geen wereldkampioen. Zonde. Volgens insiders bij Ferrari begon het toen te stormen tussen Alonso en de teamleiding. Vervolgens werd Alonso aan het lijntje gehouden tijdens contractonderhandelingen, terwijl men bij Ferrari ondertussen bezig was Vettel binnen te hengelen. Een vervelende samenloop van omstandigheden, zullen we maar zeggen', beschouwt de Britse journalist.

Hughes acht plek naast Verstappen 'niet gek'

Tot slot gaat Hughes in op de geruchten rondom de man uit Spanje over een eventuele overgang naar Red Bull. De inmiddels bekende gast in de Formule 1-paddock denkt dat Red Bull één van de beste opties is voor Alonso. 'Waarom niet? Van alle topteams is Red Bull in ieder geval het meest aannemelijke. In het verleden hebben ze al laten zien veel concurrerende rijders te hebben. Men schuwt bij Red Bull niet voor een gevecht tussen twee top-coureurs. Ze hebben niet voor niets Verstappen en Ricciardo naast elkaar gezet. Of wat te denken van het koppel Vettel en Webber?' (Foto: Red Bull Content Pool)

 

1 reacties

  1. Herman1959

    Herman1959

    11 Aug 2018 om 11:56

    “Er kwamen constant dingen op zijn pad die hem uiteindelijk tegen zijn gaan werken. Maar ik weet zeker dat het een uitermate collegiale vent is', aldus Hughes.” Hij is wellicht het akkefietje tijdens de kwalificatie van Hongarije in 2007 met Hamilton vergeten!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven