Like ons!
Update | Gerucht: 'Ferrari verlengt contract Raikkonen met twee jaar'

Formule 1

Update | Gerucht: 'Ferrari verlengt contract Raikkonen met twee jaar'

Opvallend nieuws rondom de transferperikelen deze zomerstop. Verschillende Spaanse media, waaronder Guiamotor.com, weten het zeker: Kimi Raikkonen verlengt zijn contract met één jaar.

Tijdens de afgelopen Grand Prix van Hongarije waren de familieleden van Raikkonen veelvuldig aanwezig op de Formule 1-paddock. Volgens de nieuwssite had dit alles te maken met besprekingen van een nieuw contract. 'De hele familie Raikkonen was het hele weekend aanwezig, iets wat normaal eigenlijk nooit het geval is. Dit was omdat de hele familie minstens twee gesprekken heeft gevoerd met het management van de Ferrari-coureur en de Ferrari-top', meldt het medium.

Verder wordt er beweerd dat het Italiaanse topteam een voorstel voor een contract van één jaar heeft gedaan. 'Kimi kan voor één jaar tekenen en de Fin lijkt dat maar al te graag te willen doen. Een pensioen lijkt daarna in het verschiet omdat hij al flink op leeftijd is en meer tijd met zijn familie zou willen doorbrengen.'

Streep door de rekening voor Charles Leclerc

Voor Charles Leclerc is het nieuws over de eventuele contractverlenging een flinke domper. Het talent uit Monaco maakte dit seizoen een ijzersterk debuut bij het team van Sauber en leek even op pole position te staan om het stoeltje van Raikkonen over te nemen. Het contract van The Iceman loopt immers tot het einde van het huidige seizoen. (Foto: Ferrari F1 Team)

Update - 13:17 (12 augustus 2018) - 'Ferrari verlengt contract Raikkonen met twee jaar'

Meer nieuws over de contractverlenging van Kimi Raikkonen. Verschillende media melden nu dat de Fin niet voor één jaar, maar voor twee jaar heeft getekend bij de Italiaanse renstal. 

Onder meer F1Only meldt dat Ferrari een contract voor twee jaar aan Raikkonen heeft voorgelegd en dat de bekendmaking niet meer lang op zich zal laten wachten. 'Volgens onze informatie en bronnen in het team van Ferrari tekent Raikkonen binnen afzienbare tijd een contract voor twee jaar', aldus het Franse medium.

8 reacties

 1. HAMALO

  HAMALO

  18 Aug 2018 om 15:38

  Quote van Nick de wit
  Jammer dat Ferrari niet voor ricciardo gaat. Dat leclerc er geen kans krijgt lijkt me logisch. Die heeft gewoon nog veel te weinig laten zien. Zit dit jaar in een Sauber die vele maken beter is dan die vAn vorig jaar
  La Clerc geen kan, Verstappen wel dan joker. La Clerc met overmacht F3 en F2 kampioen e en Vertappen niks, zegt al genoeg. Laat Verstappen in een Sauber rijden van hij niks van. Le Clerc is ongelofelijk bezig en wat hij laat zien met die auto, dat zegt heel veel. Sauber is laatste team zwakste van allemaal en niet torro Rosso middenmoot team tikkertje.
 2. HAMALO

  HAMALO

  15 Aug 2018 om 06:46

  Ja doen doen verlengd het maar met 20 jaar veel beter met deze nep slakken coureur.
 3. Fastfisico

  Fastfisico

  12 Aug 2018 om 20:04

  Had 'm graag naast Max gezien. Jammer.....
 4. Ericciardo

  Ericciardo

  12 Aug 2018 om 14:29

  Twee jaar? Max nog 2 jaar contract bij RB. Alvast voorsorteren voor 2021?
 5. Joever

  Joever

  12 Aug 2018 om 00:25

  Haha, die Vettel is een paar jaar geleden al meerdere malen verslagen door Riciardio dus ik snap wel wat die zegt, neem Räikkönen nou maar, daar heb ik geen last van. Loosers bij Ferrari. Vind het van elk team overigens zwak dat ze een tweede rijder hebben. Laat ze toch lekker rijden tegen elkaar. Iedereen zegt altijd, geef ze dezelfde auto dan zie je wie de beste is. Hebben ze dezelfde auto moet de één de ander voor laten gaan.
  Dat zou nou echt de spanning terug brengen, zoals vroeger, maar dan ook echt vroeger, Villeneuve-Pironi , Prost-Arnoux, Tambay-Arnoux, Senna-Prost
  Piiquet-Mansell.
 6. Nick de wit

  Nick de wit

  11 Aug 2018 om 07:14

  Jammer dat Ferrari niet voor ricciardo gaat. Dat leclerc er geen kans krijgt lijkt me logisch. Die heeft gewoon nog veel te weinig laten zien. Zit dit jaar in een Sauber die vele maken beter is dan die vAn vorig jaar
 7. HAMALO

  HAMALO

  10 Aug 2018 om 20:36

  Als dit waar is dan is het gewoon keihard verschrikkelijk nieuws. Deze gast is helemaal niks
 8. MikeNosa18

  MikeNosa18

  10 Aug 2018 om 19:25

  Jammer, misschien is Raikkonen wel een goede coureur voor RB, wat geen spanning binnen het team en met Verstappen zou leveren.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven