Like ons!
Brawn mikt op elektrische Formule 1 in de toekomst, Formule E-baas schiet in de stress

Formule 1

Brawn mikt op elektrische Formule 1 in de toekomst, Formule E-baas schiet in de stress

Ross Brawn, technisch directeur bij de Formule 1, doet een boekje open over zijn toekomstvisies tegenover ESPN. De Brit denkt dat de koningsklasse van de autosport op termijn volledig zal omschakelen naar vol-elektrische auto's. Alejandro Agag, baas van de Formule E, denkt hier echter heel anders over.

Brawn ziet een elektrische toekomst voor de Formule 1 heel erg zitten. 'Ik zie geen redenen meer waarom we niet die kant op kunnen gaan. Over vijf of tien jaar zullen we een nieuw soort krachtbron nodig hebben in de Formule 1 omdat voorkeuren en behoeftes altijd veranderen. In dat geval zullen we vast en zeker overgaan op elektrische motoren.'

Desalniettemin ziet Brawn nog een groot verschil tussen de Formule 1 en haar elektrische variant, de Formule E. 'Er is echt nog een wereld van verschil tussen de twee. Met name de aantrekkingskracht van de Formule E is nog lang niet op het niveau van bijvoorbeeld de DTM of andere grote raceklasses, dat is jammer. Maar elektrische motoren zijn de toekomst, dus we moeten hoe dan ook die kant op', aldus de oud-teambaas.

Agag verbijsterd door uitspraken Brawn

Wie opkijkt van de ambitieuze uitspraken van Brawn is Formule E-baas Alejandro Agag. Tegenover Motorsport gaat hij regelrecht tegen de toekomstplannen in. 'Brawn heeft een hele hoop onzin verkocht. Hij zei dat de Formule 1 binnen tien jaar waarschijnlijk elektrisch zal worden, maar data kan helemaal niet. Wij als Formule E hebben een licentie voor vol-elektrische motoren bij de FIA voor 25 jaar. In principe kan niemand anders een raceklasse organiseren met zulke krachtbronnen. De Formule 1 zou dus pas in 2039 kunnen aanhaken. Wellicht dat Brawn dat even was vergeten', sneert Agag, die daarmee een duidelijk statement neerzet.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven