Like ons!
Surer over Raikkonen: 'Zijn tijd zit er eenvoudig weg op'

Formule 1

Surer over Raikkonen: 'Zijn tijd zit er eenvoudig weg op'

Analist en ex-Formule 1-coureur Marc Surer is er van overtuigd dat Kimi Raikkonen er goed aan zou doen om na dit seizoen zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Volgens de Zwitser maakt de Ferrari-coureur 'eenvoudig weg te veel fouten'.

Over de toekomst van Kimi Raikkonen staat feitelijk nog niets vast. Hij leek in eerste instantie op weg naar de uitgang bij Ferrari, werd in verband gebracht met Sauber en McLaren, maar lijkt nu toch een vernieuwd contract van de Scuderia tegemoet te kunnen zien.

Surer weet niet of het verstandig is als Raikkonen zijn handtekening onder een nieuwe arbeidsovereenkomst zet. 'Ik zeg het niet graag, want ook ik ben fan van Kimi', zegt Surer in de podcast Meinsportradio.de. 'Maar ik denk niet dat Raikkonen nog op eigen kracht een gooi naar de titel kan doen of zelfs maar een race gaat winnen.'

'Zijn tijd zit er eenvoudig weg op', vervolgt de expert. 'Hij is snel, soms heel snel, maar dan komt de kwalificatie en maakt hij een foutje zodat hij weer niet helemaal vooraan staat. Ook in de races heeft hij vaak een stint die nergens heen gaat. Er zitten te grote uitslagen in zijn presteren.'

Talent slijt niet

'Je merkt dat hij nog altijd veel talent heeft', analyseert de Zwitser. 'Dat slijt niet, maar hij is lang niet zo constant als bijvoorbeeld Valtteri Bottas is. Altijd wanneer het er op aankomt, sluipt er een foutje in. Ik spreek niet eens van grote fouten. Als hij twee paarse sectortijden heeft, dan gebeurt er altijd iets in de derde.' (Foto: Scuderia Ferrari)

1 reacties

  1. HAMALO

    HAMALO

    17 Aug 2018 om 18:37

    Raikonen is shit

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven