Like ons!
Raikkonen vertrekt bij Ferrari na dit seizoen, Sauber nieuwe werkgever

Formule 1

Raikkonen vertrekt bij Ferrari na dit seizoen, Sauber nieuwe werkgever

Kimi Raikkonen is na dit seizoen geen coureur meer bij Ferrari. Dat laat het Italiaanse team weten in een persbericht op haar website. Tegelijkertijd meldt Sauber dat de Fin een contract voor twee seizoenen heeft getekend bij het team.

Volgens teambaas Maurizio Arrivabene is Raikkonen ‘als coureur en als mens van fundamenteel belang geweest voor het team’ en hij zal daarnaast 'altijd lid blijven van de Ferrari-familie'. Raikkonen werd in 2007 wereldkampioen met Ferrari.

Sauber neemt de twintigvoudig Grand Prix-winnaar na dit seizoen over. Raikkonen heeft voor twee seizoenen getekend bij de Zwitserse renstal, waar hij ook zijn debuut maakte in 2001. Via Instagram laat hij weten verheugt te zijn met zijn terugkeer. 'Het voelt heel goed om terug te zijn waar het allemaal begon!' schrijft hij.

Sauber-teambaas Frederic Vasseur is blij met de komst van de 38-jarige coureur. 'Dat Kimi Raikkonen bij ons tekent is een mijlpaal voor ons project en brengt ons dichterbij de doelen die we samen willen behalen. Kimi’s onbetwiste talent en ervaring in de Formule 1 zullen ons helpen bij de ontwikkeling van de auto en de ontwikkeling van het team in het algemeen', zegt hij in het persbericht.

Leclerc volgens seizoen Ferrari-coureur

Charles Leclerc maakt op zijn beurt de overstap naar Ferrari. Dat de Monegask, die afkomstig is uit het talentenprogramma van de Scuderia, promotie maakt, leek de afgelopen weken haast al een formaliteit.

Raikkonen reed twee periodes voor Ferrari. Van 2007 tot 2009 en tussen 2015 en 2018 reed hij voor het scharlakenrode team. In totaal boekte hij negen overwinningen voor het team, allemaal in zijn eerste periode. (Foto: Ferrari F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven