Like ons!
Mercedes wacht zware race in Singapore: 'Ferrari favoriet op pijnlijk circuit'

Formule 1

Mercedes wacht zware race in Singapore: 'Ferrari favoriet op pijnlijk circuit'

Bij Mercedes lijkt men met de staart tussen de benen het Singaporese asfalt te betreden. Tegenover Motorsportweek.com laat teambaas Toto Wolff weten er een hard hoofd in te hebben wat betreft een goede afloop van het komende raceweekend.

Dat Mercedes het niet van bochtige straatcircuits moet hebben bleek na de Grand Prix van Monaco eerder dit jaar al pijnlijk duidelijk. Red Bull, met een duidelijk mindere Renault-motor, was een fractie sneller dan de regerend-wereldkampioenen en ondanks dat het Marina Bay Street circuit toch een lang recht stuk kent is men bij het Engels-Duitse team niet bepaald optimistisch gestemd.

'De langzame bochten, de korte rechte stukken, het hobbelige asfalt en de krappe straten past gewoon niet bij onze auto. Dit is allerminst ons type circuit', besluit Wolff. 'Toch is alles mogelijk hier. Vorig jaar startten we op de derde startrij en wisten we - na veel schermutselingen in de eerste ronde - met de winst naar huis te gaan.'

Ferrari favoriet volgens Wolff

Over wie de favoriet is om zondag met de eerste prijs naar huis te gaan is Wolff stellig: Ferrari. 'Op papier is het duidelijk dat Ferrari hier de beste auto heeft om te winnen. Die zijn hier gewoon jaar in jaar uit erg snel. Maar het ligt allemaal zo bij elkaar en het hangt van zoveel factoren af dat je eigenlijk nooit echt goed kan voorspellen wat er daadwerkelijk zal gaan gebeuren' (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven