Like ons!
Update | Meer foto's van conceptauto 2021, auto's zullen korter zijn

Formule 1

Update | Meer foto's van conceptauto 2021, auto's zullen korter zijn

Volgend jaar gaan de auto's er qua aerodynamica al anders uitzien, maar in 2021 komen er opnieuw aanpassen. Ross Brawn heeft bij een presentatie in Singapore een tipje van de sluier opgelicht door een foto te delen van een mogelijk auto in 2021.

De bolide moet er nog stoerder uit gaan zien. Verder zijn de kleine vleugeltjes en andere tierelantijn op de voorvleugel verdwenen. Bekijk de afbeelding hieronder. Wat zijn jullie gedachten? Reageer hieronder op het artikel. 

F1-auto 2021

Update 13.00u - Meer foto's van conceptauto 2021

Vrijdag zijn er meer foto's naar buiten gekomen van de conceptauto van 2021. Ross Brawn heeft na de eerste vrije training ook een presentatie gegeven voor wat zijn plannen zijn. Bekijk de foto's hieronder. 'This shit looks dope', zou Lewis Hamilton gezegd hebben.

Volgens Brawn hebben de teams erg positief gereageerd op de conceptauto's, zo schrijft Auto Motor und Sport. De auto's zullen korter zijn. 'Er komt een maximale wielbasis', laat de sportief directeur weten. Dat zou een mogelijk nadeel zijn voor Mercedes, dat moment over de langste wielbasis beschikt

Twee belangrijke pijlers nieuwe F1-auto's

Brawn legt uit dat er twee belangrijke dingen zijn bij de nieuwe auto's. 'Het eerste is het esthetische aspect. We willen dat jongeren de auto's aan de muur hebben hangen. Ten tweede moeten de coureurs goed tegen elkaar kunnen rijden. Op dit moment verliest de volger 50 procent aan grip als het binnen twee tot drie autolengten komt. Met ons concept, zal dit beperkt worden tot twintig procent.' 

Brawn zegt verder dat dit geen schatting is, maar een waarde die we uit experimenten is gehaald. Deze aanpassingen lossen drie problemen op: De volgende auto kan nog 80 procent van zijn downforce behouden, de banden zullen het langer volhouden en de coureur krijgt niet te maken met een grote balansverandering van de auto.

De werkgroep van Brawn doet dit project niet in haar eentje. Ze hebben de teams extra tijd gegeven in de windtunnel en de uitslagen van het onderzoek gaan ook naar de FIA. 'We willen niet langer reageren op dingen, maar ze samen oplossen wanneer ze plaatsvinden', licht de directeur toe. 

Nieuwe foto's F1-conceptauto 2021

3 reacties

3 reacties

 1. Da_Vincii

  Da_Vincii

  14 Sep 2018 om 16:57

  Wel grappig dat ESPN het oude (mooiere) F1 logo heeft gebruikt aan de zijkant.
 2. Braakbal

  Braakbal

  14 Sep 2018 om 14:44

  wanneer zal graphene zijn intrede doen in de F1 en hoeveel invloed gaat dat hebben....
 3. mbs

  mbs

  13 Sep 2018 om 10:10

  Ziet er beter uit.
  Wat echter belangrijker is, is of ze hiermee ook dichter achter elkaar kunnen rijden,
  Ook DRS mag er van mijn af

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven