Like ons!
Brawn wil DRS toch wel behouden in 2021 en verder

Formule 1

Brawn wil DRS toch wel behouden in 2021 en verder

Na de recente ongelukken door de DRS leek het er op dat het hulpmiddel in de toekomst zou gaan verdwijnen, maar vrijdag heeft Ross Brawn op een persconferentie laten doorschemeren dat hij de DRS toch wil behouden voor 2021 en verder.

De invloed moet wel minder gaan worden. 'Ik denk dat we dat kunnen houden', citeert Autosport hem. 'Ik hoop dat we een status bereiken waardoor de DRS niet meer zo kritiek is', gaat de sportief directeur van de F1 verder.

Conceptauto 2021 moet DRS overbodig maken

Op dezelfde persconferentie toonde hij afbeeldingen van de conceptauto van 2021. Er zijn hiervoor dusdanig aanpassingen gemaakt, dat het makkelijker gaat worden om te volgen. Hierdoor is de DRS minder noodzakelijk. 

Verschil 'overtakes' en door racen

Brawn maakt altijd een onderscheid tussen 'overtaking' en racen. De eerste is inhalen met DRS, de tweede door racen. De laatste ziet hij liever. In Monza, waar veel actie op de baan was, waren de helft van de inhaalacties veroorzaakt door racen. 'Er was veel actie op Monza, het is ook een unieke baan die we respecteren. We hebben meer banen nodig waar de auto's tegen elkaar kunnen vechten.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven