Like ons!
Officieel: Wehrlein maakt volgend jaar geen deel meer uit van Mercedes

Formule 1

Officieel: Wehrlein maakt volgend jaar geen deel meer uit van Mercedes

Pascal Wehrlein is volgend seizoen vrij om te gaan en staan waar hij wil. De 23-jarige coureur zal niet langer deel uit maken van het Mercedes-programma. De talentvolle coureur was de afgelopen jaren Mercedes-junior, maar daar komt dus per 2019 een einde aan.

Dit alles maakte Mercedes zelf bekend vrijdagmiddag. 'Ons juniorprogramma draaide altijd om het steunen van jong talent en het vinden van mogelijkheden die het beste waren voor de carrière van de rijder. De weg naar de top loopt niet altijd recht, en soms moet je erkennen dat het moment gekomen is om een einde te maken aan een relatie. Helaas konden we Pascal volgend jaar geen competitief zitje bieden', aldus Wolff bij Motorsport.com.

Wehrlein zelf zegt over zijn vertrek: 'Mijn contract met Mercedes loopt eind dit seizoen af en we hebben gezamenlijk besloten niet verder te gaan Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen en kansen, en ik ben momenteel in gesprek met teams voor een plekje in 2019.'

Wehrlein naar Toro Rosso?

Mogelijk biedt dit kansen bij Toro Rosso voor Wehrlein. Helmut Marko en Christian Horner gaven eerder al aan dat ze geen coureurs met Mercedes-banden in de bolide van de in Faenza gevestigde renstal willen hebben, maar het beëindigen van de samenwerking tussen Mercedes en Wehrlein, biedt nu mogelijk toch perspectieven. (Foto: Mercedes-AMG F1 Media)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven