Like ons!
Renault ontkent breken van ‘ongeschreven regels’ F1-teams na protest tegen Haas

Formule 1

Renault ontkent breken van ‘ongeschreven regels’ F1-teams na protest tegen Haas

Twee weken geleden reed Romain Grosjean een nette zesde plaats voor Haas tijdens de Italiaanse Grand Prix. Deze zesde plaats werd hem na afloop van de race echter ontnomen, door een protest van Renault over de vloer van de Haas.

Haas teambaas Gunther Steiner was niet te spreken over de actie van Renault: 'Er is een gentleman’s agreement tussen de Formule 1 teams dat technische problemen voor de race aangekaart worden, in plaats van in een protest achteraf.'

Renault F1 uitvoerend directeur Marcin Budowski vond dat in dit geval het protest terecht was: ‘We kijken allemaal regelmatig naar de andere auto’s. Een aantal teams hebben ook de nieuwe vloer van de Haas geobserveerd, die geïntroduceerd werd in Canada. We hebben lang niet geprotesteerd, ze hebben een aantal races gekregen om te vloer legaal te maken en dit niet tijdig gedaan', citeert Autosport hem.

Het puntenverlies betekent ook dat Renault niet gepasseerd wordt door Haas in het constructeurs kampioenschap, maar dat is volgens Budowski irrelevant. ‘We hebben besloten dat we het niet eerlijk vonden dat de competitie met een auto rijdt die niet aan de reglementen voldoet, zo simpel is het’, aldus de Renault F1 directeur.

Haas heeft besloten de zaak aan te vechten, de hoorzitting zal plaatsvinden in Parijs op 1 november.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven