Like ons!
Ricciardo: ‘In de middag was de pace goed, maar ’s avonds kwamen we tekort’

Formule 1

Ricciardo: ‘In de middag was de pace goed, maar ’s avonds kwamen we tekort’

Vrijdag werden de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Singapore gereden. Daniel Ricciardo is tevreden over de race pace van de Red Bull en zette de snelste tijd van het veld neer in de eerste vrije training, gevolgd door Max Verstappen. In de avondtraining moest het Red Bull duo echter genoeg nemen met een derde plek voor Verstappen en een vierde plek voor de Australiër.

Ricciardo begrijpt waar het verschil ligt: ‘We moeten aan de slag met de korte runs. In de lange runs lijkt het tempo goed, maar als je vanaf de tweede startrij begint, heb je daar niets aan. We moeten iets vinden op het tempo in de korte runs, maar ik heb er vertrouwen in dat we dat ook zullen doen. Ik maak me geen zorgen', laat hij tegen Motorsport.com ontvallen. 

De ploeggenoot van Verstappen verwacht dat een perfecte ronde nodig is op zaterdag. ‘In de kwalificatie zal het erg dicht bij elkaar liggen, ik denk dat degene die de perfecte ronde rijdt, op pole start. De drie topteams zijn allemaal in staat hier pole te pakken, ik denk dat het in Singapore bijna net zo essentieel is als in Monaco’, aldus de Red Bull Racing coureur. Ricciardo viel de afgelopen twee races uit met technische problemen en wist vorig jaar op het stratencircuit als tweede te eindigen achter Lewis Hamilton. (foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven