Like ons!
Update II | Whiting nog niet overtuigd van onschuld Ferrari: 'Ieder speelt zijn spel'

Formule 1

Update II | Whiting nog niet overtuigd van onschuld Ferrari: 'Ieder speelt zijn spel'

De FIA gaat toch een nieuw onderzoek beginnen bij Ferrari om te kijken of de onboard-beelden niet worden geblokkeerd. Eerder had het Italiaanse team al een gele zak over haar airbox gedaan, naar eigen zeggen om de elektronica te koelen.

In Italië werd Ferrari medegedeeld dat het met onmiddellijke ingang moest stoppen met het gebruik van de zak. Het team wil de onboard-camera blokkeren om zo te voorkomen dat andere teams informatie krijgen over de stuurinstellingen van de Scuderia.

'Zolang de cameraweergave niet wordt geblokkeerd, vinden we het niet erg. En we vinden het prima als de FOM het niet erg vindt’, vertelt wedstrijdleider Charlie Whiting tegen Motorsport.com. ‘Als ze daar de OCU mee koelen, het element waar de camera op zit, dan is dat oké. Ik ga er nogmaals naar kijken maar verder heeft het voor ons niet de prioriteit om heel eerlijk te zijn.’

Update | 10:00 (23 september 2018) - Whiting: 'Ferrari-koeler is legaal, wij zien geen probleem'

Na veel media aandacht voor de omstreden 'OCU-koeler' van Ferrari heeft Charlie Whiting een statement gegeven over de legaliteit van het component. De Brit legt uit dat de FIA geen problemen heeft met de nieuwe koeler van de Italianen.

'Het is heel simpel, als het de camera niet in de weg zit mag het', aldus de FIA-raceleider. 'De FOM (TV-rechten houder van F1) ziet geen problemen, dus dan zien wij ook geen problemen. Ik ben na de race nog even gaan kijken naar de koeler en heb toen geen issues meer geconstateerd. Er is dus niks aan de hand', stelt Whiting tegenover Racefans.net.

Update | 15:30 (25 september 2018) - Whiting: 'Ieder speelt zijn spel'

Raceleider Charlie Whiting wil in Rusland toch nog één keer zelf kijken naar de OCU-koeler van Ferrari. Andere officials van de FIA zagen geen problemen maar Whiting wil toch hoogstpersoonlijk nog een kijkje nemen.

‘Volgens mijn jongens was alles in orde’, legt hij uit tegenover Auto, Motor und Sport. ‘De lens van de camera is niet geblokkeerd en de hoofdfunctie is het koelen van de airbox. Toch ga ik er nog eens naar kijken. We moeten eerlijk zijn: ieder speelt zijn spel. Maar het onderwerp staat niet hoog op mijn agenda.’

Ferrari zou weleens niet het enige team kunnen zijn die de koeler gebruikt voor spionage. Het Duitse medium meldt dat wel meer teams de koeler gebruiken voor acties die tegen de regels ingaan. In welke mate dit gebeurt, is niet duidelijk. (Foto: Ferrari F1 Team)

1 reacties

  1. HAMALO

    HAMALO

    18 Sep 2018 om 17:39

    Zo zie je maar weer ze worden iets verboden en kunnen niet eens meer mee kunnen met de merc en Redbull. Ferrari staat bekend om hun gluiperige Manieren om de boel op te lichten.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven