Like ons!
Bandenkeuzes voor GP Rusland: Verstappen kiest de aanval

Formule 1

Bandenkeuzes voor GP Rusland: Verstappen kiest de aanval

Pirelli heeft de bandenkeuzes voor de aanstaande Grand Prix van Rusland bekendgemaakt. Traditiegetrouw komen een kleine twee weken van te voren de keuzes voor de verschillende soorten banden naar buiten en dat neemt interessante details met zich mee.

Men had keuze uit de soft-compound, ultrasoft-compound en de hypersoft-compound. Net als in Singapore wordt de rode supersoft-compound dus buitenwegen gelaten. Onder de teams is er heel verschillend gekozen voor de verschillende bandensets, waarbij Renault als meest agressieve team naar voren komt.

De Fransen hebben gekozen voor maar liefst tien setjes hypersofts, die daarmee voor de aanval lijken te kiezen in Sochi. Mercedes lijkt het meest conservatief, met slechts zeven hypersoft-setjes en twee setjes softs. De regerend-wereldkampioenen staan erom bekend minder goed te presteren op de allerzachtste compound en kiezen dus voor zekerheid.

Ook Verstappen gaat voor de aanval

Ook bij het team van Red Bull heeft men gekozen voor een agressieve bandenkeuze. Met negen setjes hypersofts en slechts één setje softs probeert het team van Max Verstappen de aanval te openen op concurrenten Mercedes en Ferrari. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven