Like ons!
Ecclestone geeft Vettel geen kans meer: ‘Hamilton wordt wereldkampioen’

Formule 1

Ecclestone geeft Vettel geen kans meer: ‘Hamilton wordt wereldkampioen’

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone volgt de sport nog steeds op de voet en nog altijd is hij niet vies van een gepeperde uitspraak. De inmiddels 87-jarige Brit denkt dat Sebastian Vettel de wereldtitel al op zijn buik kan schrijven.

‘Eigenlijk is alles al beslist. Hamilton wordt wereldkampioen’, zegt Ecclestone op bezoek bij de Zwitserse krant Blick. Maar de oud-directeur van de FOM denkt niet dat de schuld daarvoor alleen bij de Duitser ligt.

‘Helaas werd Vettel door Ferrari in Monza en in Singapore op de verkeerde momenten naar de pits gehaald.’ Dat zijn fouten die vroeger niet door de Scuderia werden gemaakt, denkt hij. ‘Dat zou Schumi nooit bij de Italianen zijn overkomen!’

Arrivabene nam de schuld op zich

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene stak de hand al in eigen boezem wat betreft de fouten die gemaakt worden bij de Italiaanse renstal. Vettel eindigde in Italië na een inhaalrace op de vierde plaats en door een tactische blunder in Marina Bay afgelopen weekend kwam hij niet verder dan de derde plek. Lewis Hamilton won beide Grand Prix’s.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven