Like ons!
Toro Rosso-tombola: 'Misschien wel gewoon Hartley behouden'

Formule 1

Toro Rosso-tombola: 'Misschien wel gewoon Hartley behouden'

De twee vrije stoeltjes bij Toro Rosso voor volgend jaar zijn begeerde plekken op de Formule 1 grid. Een batterij coureurs is reeds in verband gebracht met het Italiaanse team, maar vooralsnog zijn beide cockpits voor 2019 nog onbezet.

Mick Schumacher, Pascal Wehrlein, Stoffel Vandoorne en Daniil Kvyat zijn een aantal namen die de laatste weken aan het Red Bull-zusterteam gekoppeld zijn.

De eerste cockpit lijkt naar de Rus Kvyat te gaan. Het zou een tweede terugkeer van de huidige ontwikkelingscoureur van Ferrari naar de equipe van Franz Tost zijn. Hij debuteerde in 2014 in de Formule 1 bij Toro Rosso, promoveerde in 2015 naar Red Bull Racing, maar werd in 2016 ten faveure van Max Verstappen teruggezet naar Toro Rosso alvorens er eind vorig jaar afscheid genomen werd. Kvyat vond emplooi bij Ferrari, maar schijnt zich voor 2019 opnieuw in Toro Rosso-overall te kunnen gaan hijsen.

Gewoon Hartley

Wie de Rus als teamgenoot naast zich krijgt is koffiedik kijken. Volgens Red Bull-motorsportadviseur Helmut Marko is het niet eens onwaarschijnlijk dat huidig tweede coureur Brendon Hartley gewoon blijft. 'Het zou niet zo'n gek idee zijn om Hartley nog een jaar te houden', sprak de Oostenrijker tegenover Auto, Motor und Sport. Red Bull-junior Daniel Ticktum wordt ook veel gelinkt aan Toro Rosso, maar volgens Marko is het waarschijnlijker dat de Brit een jaar in de Super Formula in Japan wordt gestald. 'Dat heeft Pierre (Gasly,red) immers ook veel goed gedaan.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven