Like ons!
AMS: 'F1-organisatie en fabrikanten liggen overhoop over 2021-motoren'

Formule 1

AMS: 'F1-organisatie en fabrikanten liggen overhoop over 2021-motoren'

Er is nog altijd onenigheid over de nieuwe Formule 1-reglementen die moeten gaan gelden vanaf het 2021-seizoen. Liberty Media en de FIA zouden volgens  Auto, Motor und Sport het niet eens kunnen worden met motorfabrikanten Mercedes, Ferrari, Renault en Honda.

De huidige leveranciers van de Formule 1-motoren zouden geen heil zien in nieuwe plannen voor de motorreglementen van 2021. De FIA en Liberty Media zouden de motoren namelijk nog meer op willen schroeven. Om de snelheid en het geluid van de motoren te verbeteren zou men de output van de elektrische turbo van 120 kilowatt naar 140 kilowatt willen brengen en is het de bedoeling dat het benzineverbruik omhoog gaat. Zodoende zouden de krachtbronnen boven de 1000 pk uit moeten komen.

Voor het weigeren van de plannen wijzen de partijen naar de financiën. De fabrikanten zouden niet nog meer geld willen uitgeven aan hun wagens, gezien het feit dat de andere nieuwe regels aangaande de chassis en aerodynamica eveneens veel van het budget zouden vragen. (Foto: Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven