Like ons!
Russell baalt: 'Enorm lastig om een van die twintig coureurs in F1 te worden'

Formule 1

Russell baalt: 'Enorm lastig om een van die twintig coureurs in F1 te worden'

George Russell is tegenover Motorsport.com ingegaan op zijn positie in de Formule 1. De titelkandidaat voor het Formule 2-kampioenschap beseft maar al te goed dat een plek in de Formule 1 niet zomaar om de hoek komt kijken en pleit dan ook voor meer teams.

Dat Russell een groot racetalent is, moge duidelijk zijn. De Brit strijdt mee om de titel in de Formule 2 en is dit seizoen al meerdere keren viraal gegaan op de sociale media na enkele opzienbarende inhaalacties. Toch lijkt er voor volgend seizoen geen plek voor het Mercedes-talent in de Formule 1. Mercedes heeft dan ook zichtbaar alle moeite om haar talenten in de koningsklasse van de autosport te stallen. Zo lijkt ook Esteban Ocon allerminst zeker voor een stoeltje in 2019. 

Russell vindt dat er iets moet veranderen

Net als Toto Wolff pleit Russell dan ook voor meer teams in de Formule 1. 'Op dit moment hebben we maar 20 auto's op de grid. Het is dan ook gewoon super lastig om daar als jong talent tussen te komen', realiseert de Formule 2-coureur zich. 'Ik denk dat de Formule 1 meer teams nodig heeft, of in ieder geval de mogelijkheid om makkelijker talenten te laten doorstromen. Een derde auto voor de teams die dat willen lijkt mij ook zeker een optie. Het geeft de topteams een kans om hun talenten een plek te bieden zonder politiek of financieel gedoe.' (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven