Like ons!
Williams lijkt enige optie voor Ocon: 'Weet niet of ik daar heen kan'

Formule 1

Williams lijkt enige optie voor Ocon: 'Weet niet of ik daar heen kan'

De kans dat Esteban Ocon uit de Formule 1 verdwijnt in 2019 lijkt met de dag groter te worden. De Force India-coureur moet naar alle waarschijnlijkheid plaats maken voor Lance Stroll en leek met McLaren en Renault twee opties te hebben voor volgend jaar. Zij kozen echter voor respectievelijk Carlos Sainz en Daniel Ricciardo, waardoor Ocon nu met een groot probleem zit.

'Het is eigenlijk vrij bizar hoe ik in deze situatie terechtgekomen ben', begint Ocon bij AutoMoto. 'Twee maanden geleden had ik nog de keuze uit twee teams. Ik zat toen in de perfecte situatie. Als ik voor volgend seizoen geen stoeltje kan bemachtigen, dan zal ik sowieso in 2020 terugkeren. Dat staat in ieder geval vast.'

Bij Renault stelde men dat het contract van Ocon bij Mercedes een aanzienlijk obstakel vormde. 'Maar daar kan ik mij niet in vinden', aldus Ocon. 'Natuurlijk ben ik een Mercedes-junior, maar dat betekent niet dat ik het maximale uit de wagen kan halen als ik voor Renault rijd. Ik heb alleen nu de mogelijkheid niet gekregen om dat te laten zien', baalt de talentvolle Fransman.

Williams lijkt enige optie Ocon

Vrijwel alle teams lijken wat betreft coureurs voorzien te zijn voor volgend seizoen. Alleen Williams zou nog tot de mogelijkheden behoren, maar bij de Britse renstal zou ook George Russell, eveneens Mercedes-junior, serieus overwogen worden. Ocon kan weinig vertellen over mogelijke interesse. 'Ik weet nog niet of ik naar Williams kan en ga.' (Foto: Force India F1 Media)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven