Like ons!
Update  | Is Ferrari sommige intellectuele eigendommen al kwijtgeraakt?

Formule 1

Update | Is Ferrari sommige intellectuele eigendommen al kwijtgeraakt?

Ferrari ervaart de tweede sensor die door de FIA verplicht bij de Italiaanse motoren is toegepast sinds de Grand Prix van Singapore als een soort inbreuk van de privacy. 'Het is een complex project, maar ook een intellectueel eigendom van Ferrari', laat Maurizio Arrivabene vrijdag in Japan weten.

Er heerst angst bij Ferrari dat er nu gevoelige informatie in handen van concurrenten komt. 'Iedereen weet dat de FIA ons heeft gevraagd om de tweede sensor te plaatsen - en we waren het ermee eens om hen te helpen. Ik hoop dat onze rechten en intellectuele eigendom niet verspreid zal worden over de paddock.'

Complex ERS-systeem

Aan de legaliteit hoeft men niet te twisten volgens de teambaas van Ferrari. 'Onze auto was legaal aan het begin van het seizoen en is dat nu. Ons ERS-systeem is complex en de FIA heeft het gedurende het seizoen gemonitord. Om de FIA te helpen is er een extra sensor geplaatst, na verdachtmakingen tegen ons', legt hij nog maar uit wat er is gebeurd. 

Update 8.16u - Ferrari al de klos?

Maurizio Arrivabene sprak voor het weekend de tekst uit dat hij bang is dat er intellectuele eigendom van Ferrari op straat komt te liggen door de tweede sensor die door de FIA is geplaatst in de Ferrari-motor.

Auto Motor und Sport heeft het echter over het verleden. 'Het kan niet zo zijn dat technische details van ons in het openbaar zijn besproken', citeren ze Arrivabene. Het lek zou al zijn geschied. Volgens AMS gaat het 'gewoon' om voormalig Ferrari-medewerkers Lorenzo Sassi (ex Ferrari-baas) en James Allison die naar Mercedes zijn overgestapt en kennis van de batterij hebben.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven