Like ons!

Formule 1

Vettel zijn remmen in de hens bij de start: 'Te veel opgewarmd'

Sebastian Vettel zijn remmen stonden in de fik bij de start van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Max Verstappen waarschuwde nog over de boordradio. Waarom hij dat deed? 'Weet ik ook niet, wou het gewoon zeggen', zei de Nederlander bij Ziggo Sport.

De leider in het WK weet niet wat er precies aan de hand was. 'Het was niets', zegt hij tegen Motorsport-total.com. 'De remmen stonden gewoon in de brand. Ik weet niet of de auto was beschadigd, maar het voelde niet zo.'

Niki Lauda vermoedt dat Vettel het zelf in de opwarmronde heeft veroorzaakt. Hij zou de remmen te veel hebben opgewarmd. 'Daarom begon het te roken', weet de Oostenrijker zeker.

Vettel verloor daarna in de strijd met Verstappen veel tijd. Na 19 rondjes kwam de Duitser op 16,9 seconden achterstand te staan van concurrent Lewis Hamilton. Maar Vettel kwam maar niet voorbij Verstappen. 'Het was moeilijk, ik probeerde alles', verzuchtte Vettel. 'Het zag er misschien goed uit, maar het heeft ons niks opgeleverd.' (foto: Ferrari Media)

Naar boven