Like ons!

Formule 1

Jan Lammers: 'Honda laat zien hoe competitief Formule 1 is'

Jan Lammers is van mening dat Honda wat meer krediet verdient. Ook al is het dit jaar dramatisch wat de Japanse motorleverancier laat zien. Afgelopen weekend was het weer raak voor Fernando Alonso. De Spaanse coureur in dienst van McLaren-Honda moest vroegtijdig binnenkomen vanwege problemen aan zijn motor.

Volgens Lammers is het niet best wat Honda laat zien, maar moet er niet denigrerend over Honda gesproken worden. 'Veel mensen zijn vergeten dat de grote successen van Ayrton Senna vooral in samenwerking met Honda zijn gekomen. Dit soort periodes heb je nou eenmaal. Honda laat zien hoe competitief de Formule 1 is, het zijn allemaal zeer indrukwekkende organisaties' laat Lammers weten.

De Nederlandse oud Formule 1-coureur heeft zelf jarenlang met Honda samengewerkt en weet dus als geen ander hoe het is om met het Japanse bedrijf om te gaan 'Het is een Japanse organisatie, die moeten datgene wat ze doen wetenschappelijk onderbouwen. Anders begrijpen ze er niks meer van en beginnen ze van voor af aan', aldus Jan Lammers over het Japanse Honda.

Naar boven